top of page
  • Foto van schrijverxcentric

Swarovski Optik brengt de natuur dichterbij.Geen fototoestel meer nodig

Influencers, celebrities, reisbloggers… allemaal willen ze jaloersmakende foto’s posten. Met een smartphone lukt dat vaak, maar lang niet altijd. Om echt indrukwekkende foto’s te maken van bijvoorbeeld natuurverschijnselen, bewegende dieren of details vanaf een grote afstand is een professionele camera met grote lenzen nodig. Het is een heel gedoe om al die spullen steeds overal mee naartoe te sleuren, zeker als je moet klimmen of avontuurlijk door de jungle trekt. Maar dat is niet meer nodig, want nu kun je digiscopen of beter gezegd iScopen: fotograferen of filmen met een smartphone door een verrekijker. Je draagt enkel nog een compacte tas met daarin een verrekijker van amper 500 gram.


Foto’s maken door een verrekijker

Swarovski Optik heeft een universele adapter ontwikkeld om eender welke smartphone te kunnen vastklikken aan de CL Companion verrekijker. In één tel is de verrekijker omgetoverd tot een supertelelens. Hiermee kun je dus spelen met objecten die heel dichtbij of juist ver weg zijn. Zo kun je bijvoorbeeld haarscherpe, gedetailleerde foto’s maken van dieren en toch een veilige afstand bewaren. En natuurlijk gebruik je de verrekijker ook om gewoon te kijken! De snorharen van een wilde zeehond op de rotsen tellen of het aantal veren van een vliegende ijsvogel, dat is geen probleem met dit toestel.


Foto’s meteen delen

Nog een groot voordeel van de Swarovski Optik verrekijker in combinatie met de smartphone is uiteraard de snelheid. Of je nu bovenop de Mount Everest staat of in een Balinees rijstveld, de foto’s kunnen meteen op Instagram of andere sociale media gedeeld worden. En… no filter needed!


www.swarovskioptik.com

5 weergaven0 opmerkingen
bottom of page