top of page
  • Foto van schrijverxcentric

TRAPPIST WESTVLETEREN NU ONLINE TE BESTELLEN

Bijgewerkt op: 4 nov. 2019

www.trappistwestvleteren.be


De monniken van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren organiseren de verkoop van hun Trappistenbieren nu online.

Het reservatiesysteem via de telefoon is afgeschaft en vervangen door de webwinkel op www.trappistwestvleteren.be. Het nieuwe systeem heeft een aantal belangrijke voordelen voor de liefhebbers van Westvleteren. Zo zullen ze, zolang de voorraad strekt, vrij kunnen kiezen tussen de drie soorten van Trappist Westvleteren, met een maximum van twee kratten per aankoop. De monniken hebben in de webwinkel een ‘slimme’ wachtkamer laten inbouwen. Hierdoor krijgen consumenten die geruime tijd terug of nog nooit een bestelling geplaatst hebben, voorrang op particulieren die minder lang geleden Trappist Westvleteren besteld hebben.


Dat het systeem een succes is blijkt uit de eerste verkoopsessie waarbij de voorraad op slechts 2 uren uitverkocht was.“Het nieuwe verkoopsysteem komt tegemoet aan de noden van tal van liefhebbers van Trappist Westvleteren. Wij hebben lang nagedacht over een goed en klantvriendelijk alternatief voor de biertelefoon. De bierverkoop van de Abdij blijft uitsluitend gericht op particuliere klanten. De webwinkel is dus enkel voor consumenten toegankelijk, niet voor professionele kopers”, aldus broeder Manu Van Hecke, abt van de Sint-Sixtusabdij. “Wij wensen namelijk aan zo veel mogelijk mensen de kans te geven om Trappist Westvleteren aan de correcte prijs aan te kopen. Wie zich niet aan de verkoopregels houdt en misbruik maakt van het systeem, zal de toegang tot de webwinkel kunnen ontzegd worden.”


Dankzij de digitale wachtkamer zullen consumenten die lang geleden een bestelling geplaatst hebben, voorrang krijgen op diegenen die recenter een krat Trappist Westvleteren bestelden.
Naast de drie bieren van Trappist Westvleteren (Blond, 8 en 12) zal de consument ook glazen van Trappist Westvleteren en producten van andere trappistenkloosters online kunnen kopen. De bestellingen kunnen enkel afgehaald worden aan het verkoopcentrum van de Abdij.Abt Manu Van Hecke

24 weergaven0 opmerkingen
bottom of page